Home / Transport persoane
Transport persoane
Oferim transport național și internațional cu flotă proprie la standarde de calitate europene.
Vezi rute
Transportul internațional de persoane este principala activitate a firmei Pletl. Ne străduim permanent să ne îmbunătățim serviciile astfel încât să asigurăm clienților noștri călătorii cât mai plăcute, indiferent de distanță sau rută. Avem peste 20 de agenții proprii, atât în Romania cât și în cele mai importante orașe din Germania. Am stabilit relații de parteneriat cu peste 50 de alte agenții de pe tot cuprinsul țării. Puteți solicita informații detaliate despre traseele, stațiile și orarele autocarelor noastre și puteți achiziționa bilete de călătorie. Lista completă a traseelor poate fi consultată aici.
În această pagină sunt afișate informații generale despre condițiile în care se va desfășura călătoria. Vă rugăm să consultați și documentul Condiții Generale de Transport care este parte integrantă a contractului de transport. Nu ezitați să ne contactati dacă aveți întrebări sau nelămuriri.
Informații utile
Rezervări

În cazul înscrierilor anterioare datei de călătorie veți obține tichetele de rezervare și informații referitoare la traseu, stații și orar de la agențiile noastre. Distribuirea locurilor în autocarele noastre se face în funcție de ordinea rezervării.

Vă rugam să anunțați orice amânare sau renunțare la călătorie cu cel puțin 24 de ore înainte de data plecării.

Călătorul trebuie să respecte Condițiile Generale de Transport, parte integrantă a contractului de transport. Condițiile sunt afișate la sediul agențiilor vânzătoare și pot fi obținute gratuit, la cerere, la eliberarea biletului de călătorie. În caz de litigiu, călătorul nu poate invoca necunoașterea clauzelor contractului de transport.

Bilete

La înscrierile efectuate în ziua plecării sau direct la autocar, veți primi documentele necesare la fața locului.

Biletul trebuie păstrat pe tot parcursul călătoriei. Biletele pierdute sau furate nu pot fi înlocuite. Biletele de călătorie dus-întors sunt valabile 1 an de la data emiterii. Biletul de călătorie este nominal, nu este transmisibil și trebuie prezentat personalului de serviciu al societății sau organelor de control.

În cazul întreruperii transportului din vina călătorului, biletul de călătorie își pierde valabilitatea, iar contravaloarea acestuia nu se returnează.

Reduceri de preț

Reduceri pentru copii:

 • până la 2 ani – 100% (în baza unei copii paşaport sau certificat naştere)
 • între 2 şi 12 ani – 50% (în baza unei copii paşaport sau certificat naştere)

Reduceri pentru elevi, studenţi şi pensionari:

 • elevi – 10% (în baza unei copii carnet elev vizat la zi)
 • student – 10% (în baza unei copii carnet sau legitimaţie student vizat/ă la zi)
 • pensionari – 10% (în baza unui cupon pensie pe anul în curs)

Reduceri Grupuri:

 • de la 3 persoane (dus) – 3euro/persoană
 • de la 3 persoane (dus+întors) – 5euro/persoană
 • de la 5 persoane (dus) – 5euro/persoană
 • de la 5 persoane (dus+întors) – 10euro/persoană
 • pentru grupuri mai mari de 10 persoane – oferim reduceri suplimentare
  Informații la telefon: 004(0)732 680 589

*Nu se pot aplica două reduceri simultan aceleaşi persoane!

BONUS: la cumpărarea a 6 bilete în 12 luni de acelaşi tip (dus sau dus+întors), al 7-lea este gratuit. Biletul gratuit nu trebuie să depăşeasca 12 luni de la emiterea primului bilet!

Documente și bagaje

Fiecare pasager este responsabil pentru documentele necesare călătoriei. Aceste documente sunt:

 • - carte de identitate
 • - pașaport
 • - asigurare medicală
 • - împuternicire și cazier pentru însoțitorul minorilor

Asigurarea medicală o puteți obține de la agențiile de unde vă faceți rezervarea. Informații vamale puteți obține la sediile agențiilor firmei PLETL.

În prețul biletului sunt incluse 2 valize (împreună maxim 70 Kg) și bagajul de mână (5 Kg). Copiii între 2-12 ani – 1 valiză. Bagajele în plus vor fi taxate suplimentar în funcţie de dimensiune între 15 – 30euro.

Firma nu-și asuma răspunderea pentru eventualele dispariții, deteriorări, înlocuiri ale bagajelor (inclusiv răspunderea vamală) sau pentru lucrurile uitate în autocar.

Călătorie

În călătoriile dumneavoastră cu autocarele Pletl sunteți însoțiți de șoferi profesioniști cu o mare experiență. Cu încredere și bună dispoziție, personalul nostru vă face totul pentru a vă asigura o călătorie cât mai plăcută.

La fiecare călătorie firma Pletl vă oferă gratuit:

Din România spre Germania:

 • PRÂNZUL ÎN UNGARIA
 • CAFEA, DESERT + APĂ

Din Germania spre România:

 • CAFEA, DESERT + APĂ

Călătoriile se efectuează fară înnoptare. Firma nu își asumă responsabilitatea eventualelor întârzieri datorate timpului nefavorabil, a traficului sau a așteptărilor în vămi.

Alte informații
În autocarele PLETL nu se fumează, în schimb se fac suficiente pauze în care fumătorii își pot practica hobby-ul.
Abonează-te la
Newsletter
Sună acum