Despre noi

Pletl
Pletl
Pletl

Totul a început aşa...

În Noiembrie 1987 Manfred Pletl decide achiziţionarea unui microbuz, pentru a începe astfel, transportul de colete din Germania în Romania. Acest mic început a deschis drumul spre o nouă activitate, şi anume transportul de persoane pe ruta România-Germania, transport care la început se făcea cu microbuze, urmând în anul 1988 să se închirieze autocare, menite să deservească această activitate.

Datorită numărului, permanent crescător, de clienţi D-nul Pletl achiziţionează în 1990 deja primul autocar, un Neoplan Cityliner, urmat de un al doilea în acelaşi an. Actualmente parcul auto Pletl este format dintr-un număr de peste 40 de autocare şi microbuze, printre care se regasesc modele de ultima generatie Neoplan VipClass si Setra, modele care au constituit unul din principalele puncte de atractie ale Târgului internaţional de transporturi profesionale rutiere TRANSPORT-AR organizat anual, atat din punct de vedere al gradului de confort conferit de scaunele de piele, ergonomice, cu spatar ajustabil, suport picioare, masute rabatabile, instalatie audio-video cu monitoare LCD, cat si al designului exterior unic marca Pletl.

Iniţial, principalele activităţi erau constituite din excursii, închirieri de autocare, transportul de grupuri organizate şi transportul săptămânal de persoane pe ruta România-Germania.

În anul 1994 se reuşeşte obţinerea primei licenţe de transport regulat pe linia România-Germania, ceea ce a presupus înfiinţarea unei firme de transport şi în România. Şi astfel firma începe să se extindă tot mai mult!

Anul 2000 aduce mai multe schimbări pozitive, printre care si inaugurarea noului sediu al firmei PLETL, situat pe E68-DN7, soseaua care leagă vestul României de capitala ţării, la intrarea in Lipova dinspre Arad, sediu edificat in vederea detinerii de parcare proprie, birouri, service pentru autocare şi spălătorie auto.

Anul 2007 aduce noi schimbari, de aceasta data in ceea ce priveste extinderea, modernizarea si diversificarea parcului auto, in acest sens fiind achizionate primele autocare marca Setra.

Începând cu anul 2008 firma Pletl cunoaşte o dezvoltare explozivă, materializata prin extinderea propriei linii de transport in peste 50 de locatii pe teritoriul Romaniei si in tot atatea pe teritoriul Germaniei, adaugarea de statii in Austria şi deschiderea unei noi linii in Elveţia.

Tot în acest an, ca o dovada a progresului continuu, firma Pletl a dat în folosinţă construcţia autogării proprii în Mun. Arad, care dispune de 5 peroane in vederea imbarcarii-debarcarii pasagerilor, diversificandu-si astfel domeniul de activitate in sensul colaborarii cu mai multe firme transportatoare care opresc in Autogara Pletl Arad in drumul lor spre destinatii din Europa.

Pe langa aceasta, anul 2008 innoieste parcul auto Pletl cu autovehicule care deservesc activitatea de intervenţie pentru tractări şi depanări auto.

In anii urmatori s-au pus bazele unui proiect de dezvoltare de mari proportii, finalizat in vara lui 2011, mai exact 22.07.2011 cand pe scena ridicata la sediul Pletl au interpretat artisti de renume ca Anna Lesko, Daniel’s Brothers, Carmen Serban si nu in ultimul rand Tinu Veresezan, anuntand deschiderea AUTOHOF PLETL, primul de acest gen din tara.

La inceputul anului 2012 firma Pletl isi diversifica din nou activitatea, intrand pe piata transportatorilor de marfuri prin achizitionarea a 10 autobasculante marca Iveco.

Momentan, linia Germania-România-Germania este deservită zilnic de minim 4 autocare.

Pe langa aceasta, firma dispune de peste 20 de agenţii proprii atat pe teritoriul Romaniei cat si pe teritoriul Germaniei, fiind totodata în colaborare cu peste 50 de agenţii, in scopul vânzarii biletelor de calatorie.

Diversificând astfel gama de servicii şi produse, Pletl a contribuit strategic şi constant la continuitatea şi credibilitatea sa pe piaţa transportului de persoane, şi pe viitor se propune, în continuare, elaborarea de noi proiecte şi servicii menite să influenţeze pozitiv alegerea clienţilor.